Sunday, November 26, 2006

Et nytt millenium

Al Jazeera har i de siste årene blitt stadig mer aktuell. Oppmerksomhet ble vendt mot kanalen før, under og etter den amerikanske krigføringen, Saddam Hussains regime og Iraks etterkrigsregjering. Den amerikanske regjeringen har flere ganger beskyldt kanalen for å oppmuntre anti-amerikanske følelser i regionen. Regjeringen i Qatar har svart at kanalen er selvstendig.

I den arabiske verden var det mer enn 50 millioner mennesker som fulgte Al Jazeeras programmer. Kanalen ble åpnet i 1996 av landets hersker, som frem til i dag har finansiert den. Den har nå også gått over til også å produsere engelsk språklige nyheter. Den engelskspråklige kanalen, som via satelitt og kabel kan nå 80 millioner husstander, vil være dannet på arbeidet til den allerede velletablerte arabisk-språklige nyhetstjenesten og gjennom å være verdens første globaleengelskspråklige nyhetskanal i Midtøsten balansere den nåværende ensidige informasjonsflyten ved å rapportere fra Sør til Nord. Det vil bli vist nyheter man ellers ikke får med seg, samtidig som det vil bli debatt som utfordrer etablerte syn gjennom nøyaktig, nøytral og objektiv mediejournalistikk. Med over 500 ansatte og sentre i Doha, Kuala Lumpur, London og Washington DC så vell som støttesentre jorden rundt vil kanalen sende nyheter, features, analyser, dokumentarer, debatter, underholdning, kulturprogrammer, økonomi og sport.

Kanalen vil være tilgjengelig gjennom Canal Digital, Consoll IPTV og NextTV eller NextGenTel. Bruksanvisning ligger på Canal Digitals nettsider, Al Jazeeras hjemmeside. Det skal også bli mulig å hente ned kanalens sendinger over internett.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home